:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2017   12:05

0

143

Hrvatski ministar odbrane ipak odustao od ostavke

Krstičević u saopštenju navodi da da su javnosti poznati razlozi razlozi zbog kojih je ponudio ostavku, te da ih je već više puta javno obrazložio.

Želi, kaže, istovremeno i da demantuje postojanje bilo kakvkih drugih skrivenih razloga ili motiva.

"Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im od srca zahvaljujem", naveo je Krstičević.

Napomenuo je da je podrška premijera Plenkovića, ali i vojnika i kolega razlog njegove odluke da ostane ministar.

Posebno je, kaže, zahvalan Plenkoviću na bezrezervnoj podršci ne samo njemu nego i, "što je još važnije i svim projektima koje je zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti".

"Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u saradnji s drugim ministarstvima i Predsednicom Republike i vrhovnom zapovednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i privrednog razvoja zemlje", naveo je ministar.

Krstičevć je ostavku podneo nakon što je predsednica Kolinda Grabar Kitarević izjavila da je vojska kasno reagovala u slučaju požara u splitskom zaleđu prošle sedmice.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva