:

:

TV Most

clock

Januar 05, 2016   12:05

0

130

Hrvatska vlada kreće sa 20 ministara

"Treba napraviti analizu postojećeg stanja i u trenutku kad se napravi analiza može se očekivati da se napravi plan. Nama je jasno da do reorganizacije treba doći i to ne samo na nivou ministarstava, nego i na nivou državnih kancelarija, organizacija, agencija, a isto tako i na nivou lokalnih samouprava i regionalnih uprava", rekao je Petrov novinarima.

On očekuje da će analiza biti napravljena u roku od šest meseci, a da će sprovođenje reorganizacije realno biti moguće kroz dve godine.

Karamarko je rekao da buduća vlada mora zadržati postojeći broj ministara jer mora početi sa radom.

"Ne možemo gubiti vreme na petljanje oko toga dok se ne realizuje ono što planiramo napraviti kroz nekoliko meseci. Moramo početi da radimo, vreme je za rad", poručio je on.

Karamarko i Petrov su potvrdili da su današnje popodne proveli u razgovoru sa mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Orešković je, tvrdi lider HDZ-a, upoznat sa svime, a druge bi nedelje, kaže on, trebalo zajednički razgovarati o konkretnim imenima.

Na pitanje vodi li se, kako tvrde mediji, glavna bitka između Mosta i HDZ-a oko resora Ministarstva unutarnjih poslova, Petrov je rekao kako je Most jasno iskazao preferencije s obzirom na stručne osobe koje imaju i reforme koje žele provesti.

Karamarko je apsurdnim ocenio da se u fokus stavlja to ministarstvo u vremenima u kojima je, kako kaže, zemlja maksimalno privredno ugrožena.

On je naglasio i da razgovori idu u jako dobrom tonu i atmosferi.

Hina podseća da je danas u 14 sati bio nezvanično najavljen sastanak radnih grupa Mosta i HDZ-a u centrali HDZ-a, ali nije održan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva