TV Most - Hrvatska predsednica opet kritikovala premijera
Vesti
Hrvatska predsednica opet kritikovala premijera

16:35, 12.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Otvoreni sukob u državnom vrhu Hrvatske nastavljen je i danas, kada je predsednica Kolinda Grabar Kitarović, po oceni hrvatskih medija najžešće do sada kritikovala vladu i premijera Andreja Plenkovića, ocenivši da nema ni pomaka ni reformi, a premijer, kako je rekla, ne prihvata kritiku.

Kolinda Grabar Kitarović je to poručila na Danu privrednika u Hrvatskom udruženju poslodavaca, dok je Plenković slušao sedeći u prvom redu.


Grabar Kitarovićeva je konstatovala da nakon tri i po godine njenog mandata, uprkos porukama koje je upućivala o stanju hrvatske privrede, mora da zaključiti da "rasprave s ovakvih događaja u pravilu ne padaju na plodno tlo".


 


Ona je rekla da pozdravlja sve što je vlada do sada učinila, ali je dodala da sve to ne menja glavne pokazatelje hrvatsle provrede kao što je privredni rast u odnosu na uporedive države, najlsabijed učešća izvoza u BDP-u u odnosu na uporedive države, poslednja mesta na lestvicama pokazatelja o poslovanju, relativno nizak kvalitet ljudskog potencijala u okviru EU, visoki nivo iseljavanja, gotovo najniža ulaganja u istraživanja i razvoj na nivou EU.


 


Hrvatska predsednica je prozvala vladu zbog nesistemskog pristupanja problemima i loših odluka, ali i zbog nedovoljne zainteresiranosti za goruće i strateške probleme.


 


"Brine nivo negiranja problema, proziva se zbog pesimizma onih koje upućuju na problem, građani se ucutkavaju ili ignorišu", rekla je Grabar Kitarović.


 


Dotakla se i Plenkovićevog odbijanja da održi zajedničku sednicu vlade na temu demografije, te dodala: " Građani su ljudi kojima moramo služiti i oni su uvek važniji odnos. Narodu se ne govori da nije u pravu jer oni su tu da sude o nama, a nismo mi tu da sudimo o njima".


 


Kako je preneo portal Indeks, Plenković je govorio pre predsednice i pokušao je, kako se navodi, da opravda rad vlade hvaleći se dostignućima.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design