:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2016   12:05

0

139

Hrvatska: Danas platforma manjina za razgovor o vladi

Poslanik Furio Radin je u četvrtak, nakon sastanka osam manjinskih zastupnika izabranih na nedeljnim prevremenim parlamentarnim izborima, rekao za Hinu da se njihov program temelji na onom koji su predali i u mandatu prošle vlade, a koji, kako mu je poznato, uopšte nije bio razmatran.

"Ne znam da li je tada uopšte bio i pročitan", kazao je on i dodao da je taj program sada samo dograđen.

"Gotovo je 90 posto i sutra ujutro ćemo ga završiti", rekao je Radin, izvestivši da će manjinski poslanici svoj program dati na razmatranje verovatnom mandataru za sastavljanje nove vlade.

Osim zajedničkog dela za sve manjine zastupljene u parlamentu, program će sadržavati i specifične delove za svaku od njih i sve to zajedno biće jedna celina koja bi, navodi, trebalo da bude deo vladinog programa.

O pojedinostima programa Radin ne želi da govori sve dok ga ne vide potencijalni sagovornici, odnosno članovi buduće vlade.

U programu, kaže, nema ničeg spektakularnog.

"Radi se o pravima koja imamo, koja proizlaze iz Ustava i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, i pravima koja još treba ostvariti. Uvek se kaže "niko neće dirati prava nacionalnih manjina", a ovim programom obrazlažemo koja su to prava za koja mislimo da ih treba ostvariti, odnosno da ih ne treba dirati", rekao je Radin, prenela je Hina.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva