:

:

TV Most

Foto: tvbest.rs

clock

April 07, 2016   12:05

0

144

Hrvatska:15 uhapšenih zbog međunarodnog lanca pranja novca

U Uskoku se danas nisu mogle dobiti nikakve informacije, dok su u Upravi policije potvrdili samo da je u toku akcija u saradnji s Uskokom, prenosi Hina.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, hapšenja u akciji u koju su duže vreme uključene i strane policije podstakla je krađa dva kilograma zlata i 280.000 evra iz sedišta zagrebačke kriminalističke policije.

Iako su mediji navodili da je vlasnik ukradenog zlata i novca Antonio Ivić koji je dokazao poreklo oduzetih vrednosti, policija je, kako se saznaje, posumnjala u tu verziju priče, navodi Hina.

Ivić je, prema nezvaničnim informacijama, zajedno sa svojim ocem Pejom i ostalima bio deo međunarodnog lanca koji je u Hrvatskoj prao novac južnoameričkih narko kartela fiktivnim otkupom zlata i pšenice.

Tokom dana policija je hapsila osumnjičene, pretrasala im stanove i poslovne prostore, a svi bi na kraju trebalo da prenoće u policijskom pritvoru.

Zbog provale u sedište zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti stupili direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih zvaničnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik za organiziovani kriminal Željko Dolački, u čijoj se kancelariji nalazio provaljeni sef.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva