:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 23, 2015   12:05

0

113

HRT: Ostojićev plan C

Reč je o "planu C" koji je pre tri dana spomenuo hrvatski ministar policije Ranko Ostojić, prenosi HRT.

Ostojić je tada rekao da u slučaju da Mađarska zatvori granice, Hrvatska ima spreman "plan C", ali nije želeo da otkrije šta taj plan podrazumeva.

Hrvatska je "plan B" aktivirala nekoliko dana pošto je izbila izbeglička kriza, jer se nije mogla nositi s masovnim dolaskom izbeglica u kratkom vremenu.

Prema tom planu, Hrvatska organizovano prevozi izbeglice do granice s Mađarskom da bi nastavili put prema zemljama zapadne Evrope. Tamo ih preuzima Mađarska i uglavnom organizovano prevozi dalje do Austrije.

Izbeglice iz Srbije u Hrvatsku i dalje stižu u velikom broju, najviše preko područja Tovarnika i Iloka.

Hrvatska televizija prenosi da mađarska vojska od ranog jutra postavlja bodljikavu žicu i ogradu duž graničnog prelaza kod Gole u Koprivničko-križevačkoj županiji koja se nalazi samo 14 kilometara od ilegalnog prelaza kod Botova.

Još se ne zna namerava li Mađarska da produži ogradu prema Botovu koji je već šest dana jedna od najkorišćenijih ruta za transfer izbeglica i migranata iz Hrvatske u Mađarsku.

Prema poslednjim podacima, u Hrvatsku je od izbijanja izbegličke krize prošle srede ušlo više od 44.000 izbeglica, a samo u utorak blizu 9.000.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva