:

:

TV Most

clock

Maj 19, 2018   12:05

0

235

Hor Oš "Sveti Sava" osvojio 2.mesto na festivalu dečjih horova


Hor OŠ “Sveti Sava” drugo mesto je osvojio za pesmu “Moj grad”, za koju je tekst i aranžman radio Goran Đorđević.



Direktor OŠ “Sveti Sava” Milorad Jovanović kaže za Kontakt Plus da je izuzetno zadovoljan, a sam rezultat, kaže, pokazuje da  je ono što su deca izvela bilo dobro i kvalitetno.



“Ne samo da sam ponosan, već i jako srećan jer su deca uložila maksimalan trud u poslednja 3,4 meseca sa svojom nastavnicom muzičkog, koja je to zaista  kvalitetno odradila i nagrada je došla kao rezultat svega toga. Ovo drugo mesto je stvarno rezultat koji je za pohvalu obzirom da se na festivalu takmiče u istoj kategoriji i horovi muzičkih škola, crkveni i gradski horovi, tako da jedan mali hor OŠ “Sveti Sava” sa svojom pričom je pronašao svoje mesto tamo i to je veliki uspeh” – podvukao je Jovanović.



On je napomenuo i da je hor OŠ “Sveti Sava” jedini hor na području od Kraljeva do KiM koji učestvuje na ovom takmičenju. 



Hor je u Beogradu nastupao pod dirigentskom palicom  nastavnice muzičke kulture Sandre Marković – Vukadinović, uz klavirsku pratnju nastavnika muzike Gorana Đorđevića, koji je autor  pesme sa kojom su osvojili drugo mesto.



ÄŒlanovi hora OŠ “Sveti Sava”  su učenici viših razreda, od petog do osmog, bazu imaju u nižim razredima I deca kada dođu do petog razreda pristupaju horu.



Hor trenutno ima 70 članova.



Škola je uvek imala hor, ali su aktivno počeli da rade poslednjih nekoliko godina. 



Direktor Jovanović kaže da su u ovome  prepoznali dobru priču, kupili klavir, opremu i sve što je potrebno za rad sa decom, a uz to ide i prateća garderoba koja se kupuje svake godine. 



Jovanović je zahvalio predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću i gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću koji su pokrili troškove prevoza i smeštaja dece.



Sedmi muzički Festival horova dece i mladih FEDEHO održan je u Beogradu od 16. do 19. maja 2018. godine. 



Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao deo našeg kulturnog nasleđa.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva