TV Most - Hojer: Impresioniran sam napretkom Srbije
Vesti
Hojer: Impresioniran sam napretkom Srbije

21:52, 26.04.2018

|

Izvor: Tanjug

Srbija je postigla veliki napredak u građenju dobrih odnosa sa susedima, a posvećenost Vlade digitalizaciji i modernizaciji, kao i napredak u medicinskoj oblasti me impresioniraju, izjavio je danas predsednik Evropske investicione banke (EIB) Verner Hojer.

Hojer je za RTS istakao da je EIB u zemlje Zapadnog Balkana uložila oko sedam milijardi evra i naveo da je više od polovine tog novca investirano u Srbiju.


"Impresionirale su me hrabre odluke Vlade i pažnja koja je posvećena modernizaciji. Kada je u pitanju digitalni svet, Srbija je ispred nekih evropskih zemalja i tu, čak, možemo da učimo od Srbije", ocenio je Hojer.


Prema njegovim rečima, EIB želi da pomogne Srbiji da ostvari svoj cilj - članstvu u EU, i zato, kaže, pomaže konkretne projekte.


Međutim, ti projekti, kako navodi, mogli bi da se brže sprovode, te da je to jedan od izazova za Srbiju.


Upitan koliko će EIB još ulagati u Srbiju, Hojer ističe da ako se radi o dobrim projektima ta banka neće "povlačiti liniju koju ne sme preći", i najavio da će svake godine ulagati u Srbiju nekoliko stotina miliona evra.


Premijerka Ana Brbanić primila je ranije danas predsednika EIB sa kojim je razgovarala o projektima koji su realizovani sa tom finansijskom institucijom, ali i o novim ulaganjima evropske banke u Srbiju.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design