:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

122

Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

"Da li će biti potrebne većine podržane od strane nekoliko poslanika ili parlamentarnih grupa, ostaje da se vidi, ali ova koalicija nema crvene linije za bilo koga", rekao je Hodžaj prištinskom listu Zeri.

Rekao je da Kosovo neće da uđe u političku krizu i da koalicija PAN (Demokratska partija, Alijansa za budućnost i Inicijativa) ima neophodne glasove za stvaranje novih institucija.

Hodžaj je ponovio da će kandidat koalicije PAN Ramuš Haradinaj biti novi premijer, dok će Demokratska partija Kosova biti pokretač nove vlade, koja će se baviti važnim odlukama.

Govoreći o situaciji u Demokratskoj partiji, Hodžaj je naveo da su se u stranci bavili ozbiljnom analizom izbornih rezultata 11. juna, te da garantuju svojim biračima da će postignuti rezultat biti samo epizoda.

Na junskim vanrednim izborima DPK je po broju dobijenih glasova skliznuo sa prvog na treće mesto. Najviše glasova birača osvojio je pokret "Samoopredeljenje", dok je na drugom mestu Demokratski savez Kosova. Srpska lista je na četvrtom mestu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva