:

:

TV Most

clock

Maj 08, 2015   12:05

0

182

Hoću da svedočim o ubistvu Pantića

"Video-linkom, pošto mi u Srbiji ne mogu garantovati bezbednost, spreman sam da svedočim i o svemu razgovaram sa članovima Komisije koji rasvetljavaju smrt novinara, ali i sa nadležnim tužilaštvom", rekao je Antić.

Dragan Antić (ranije se prezivao Tešić), živi u Minhenu, a za njega su neki svedoci tvrdili da je direktan učesnik u zločinu 11. juna 2001. godine u Jagodini, kada je na najbrutalniji način usmrćen dopisnik "Večernjih novosti".

Antić, koji je rodom iz okoline Bijeljine, kaže da je za Pantića čuo tek pre izvesnog vremena od Jugoslava Petrušića.

"Priče da sam se napio, u Nemačkoj, pa "razvezao jezik" i priznao, nisu tačne. Za sve ove godine, samo jednom sam se napio i to, sa rođakom, u jednoj zvorničkoj kafani kraj Drine, gde sam došao da se sretnem s jednim advokatom, kako bih se dogovorio oko zaštite od najtežih optužbi na moj račun", priča Antić.

On najavljuje i tužbe protiv svih koji provlače njegovo ime kroz medije, jer, kako navodi, već su dva puta pokušali da ga ubiju.

"U Minhenu su pokušali da mi naude "Legijini ljudi". Drugi put u Bosni, hteli su da me likvidiraju u Bosni. Dovijam se kako znam i umem da umaknem ubicama, kao neprijatni svedok i kao čovek koji je bio otvoreni i glasni protivnik režima Slobodana Miloševića. Hoće da me sklone, da neke zločine službe pripišu meni ili da me, bez valjanih dokaza uhapse, a onda da me sateraju u ćošak. U Nemačkoj živim skromno i povučeno sa porodiom, imam posao, ali sam u stalnom strahu za svoj život", ističe Antić.

Antić negira da ima nemačko i hrvatsko državljanstvo.

On se, kako pišu Novosti, obraćao i Komisiji za istraživanje smrti novinara da preko "skajpa" ispriča sve što zna.
Napomenuo je i da tom razgovoru mogu da prisustvuju svi relevantni predstavnici državnih organa. Jedini njegov uslov je, kako nam je rekao, da i on postavi nekoliko pitanja članovima Komisije, na koja ne mora da dobije odgovor.

Taj razgovor, kako je rekao Antić, može da bude okarakterisan kao "nezvaničan, služben, prijateljski, ali i kao zvanična izjava".

"Na ovaj korak sam se odlučio ne da bih se branio od lažnih optužbi, što je apsurd, nego što uočavam da oni koji se bave manipulacijama, zloupotrebljavaju ovu situaciju i guraju istragu u pogrešnom pravcu. Do susreta i razgovora ne može doći jer, na osnovu onoga što sam doživeo od SDB Srbije i što se sada radi, nigde se ne osećam sigurno", navodi Antić.

Nadležni tužilac iz Jagodine još pre godinu dana zatražio je ispitivanje Antića, putem međunarodne pravne pomoći Ministarstva pravde i policije Nemačke, zato što postoje saznanja o ubistvu Milana Pantića, koja ga povezuju sa tim događajem. Nemačka, međutim, još nije odgovorila.

Kako "Novosti" saznaju, Draganu Antiću su naši istražni organi predložili da da izjavu, pa čak da se sa njim sastanu i neformalno na mestu gde se oseća bezbedno. Posle toga bi usledio i dogovor o davanju zvanične izjave, bez čekanja na odluku Ministarstva pravde i policije Nemačke.

Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva