:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Februar 12, 2018   12:05

0

164

Hina:Dugo očekivana poseta Vučića za ublažavanje napetosti


U tekstu pod naslovom "Vučić u napetoj atmosferi stiže u posetu Hrvatskoj", Hinanavodi da je srpskog predsednika u posetu pre dve nedelje pozvala hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, sa željom da dve države "prevaziđu prepreke i događaje koji nas drže taocima prošlosti i time otvore novu stranicu u odnosima".



Agencija podseća da do njihovog susreta dolazi manje od dve godine od sastanka u Srbiji u junu 2016. kada su potpisali takozvanu Subotičku deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.



Hina ocenjuje da ipak, svi krupni problemi koji su postojali tada i danas stoje na putu potpunoj normalizaciji odnosa dveju država, opterećenih teškim nasleđem rata i raspada zajedničke države devedesetih godina prošlog veka.



Hrvatska agencija navodi i da je Vučić, koga naziva najmoćnijim čovekom Srbije, trebalo u Zagreb da dođe krajem 2017, ali je poseta odložena zbog nezadovoljstva zvaničnog Zagreba što je u Beogradu podignut spomenik majoru JNA Milanu Tepiću.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva