:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

April 12, 2017   11:59

0

163

Help grantovi i ove godine

U današnjem razgovoru sa predsednikom opštine Gračanica Vladetom Kostićem predstavnici Help-a, Šćipe Breznica i Maša Bubanj, su istakli da su zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom i dobitnicima grantova iz opštine Gračanica, jer dobijenu pomoć u opremi nisu zloupotrebili, već iskoristili upravo za pokretanje biznisa ili unapređenje postojećih. Zbog toga je nemačka organizacija spremna da i u 2017. godini dodeli još najmanje 20 grantova.

Predsednik Kostić se zahvalio predstavnicima Help-a na konkretnoj i uspešnoj saradnji, kao i podršci koju je proteklih godina pružila opštini Gračanica i njenim građanima.

„Organizacija Help, uz donaciju nemačke vlade, uspešno sporovodi ovaj program i siguran sam da ćemo nastaviti zajedničku saradnju. Najvažnije je što su i naši građani prepoznali da uz neko minimalno ulaganje, koje će se ostvariti zajedničkom saradnjom Help-a i lokalne samourpave, moći da pokrenu neki svoj mali biznis“, kazao je Kostić.

Današnjem sastanku priustvovali su i savetnik i direktor za ekonomski razvoj opštine Gračanica Aleksandar Tomić i Aleksandar Mihajlović.

Tomić je za sajt opštine Gračanica izjavio da će građani uskoro biti obavešteni o početku roka za podnošenje novih projekata.

Nemačka organizacija Help je, zahvaljujući potpisanom sporazumu sa opštinom Gračanica o inplementaciji projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti kroz osnaživanje mikro biznis sektora na Kosovu”, u protekle dve godine građanima opštine Gračanica dodelila 40 grantova za pokretanje sopstvenog biznisa ili osnaživanje postojećih. Help je svakom dobitniku, uz sufinansiranje opštine Gračanica, pomogao u kupovini neophodne opreme u visini do 2.000 evra sa ciljem podsticanja preduzetništva, odnosno smanjenja nezaposlenosti i pružanja podrške privatnom sektoru.

Izvor: Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva