:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

120

Haški tribunal se zatvara 19. decembra

On je rekao i da će poslednje presude u predmetima Mladiću i Prlić biti izrečene do 30. novembra, saopšteno je iz Haga.

Ađijus je, tokom sastanka koji je održan u Njujorku, pozvao generalnog sekretara da prisustvuje ceremoniji zatvaranja Međunarodnog suda, koja će se održati 19. decembra 2017.

Gutereš je zahvalio predsedniku Ađijusu na izuzetnom radu koji je Međunarodni sud postigao, kao i na njegovoj efikasnosti.

Kako je saopšteno, tom prilikom je izjavio da taj sud predstavlja veoma važan instrument ne samo u ostvarivanju pravde već i u odvraćanju od počinjenja zločina, miru i zaštiti ljudskih prava.

Ađijus je čestitao generalnom sekretaru na imenovanju, izrazivši zahvalnost na njegovoj posvećenosti unapređenju pozivanja na odgovornost i vladavine prava, kao i njegovoj kontinuiranoj podršci borbi protiv nekažnjivosti.

On je obavestio generalnog sekretara o napretku ostvarenom u ispunjenju strategije okončanja rada Međunarodnog suda, koji je juče obeležio 24. godišnjicu svog osnivanja.

Predsednik tribunala boravi u Njujorku kako bi Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija predstavio polugodišnji izveštaj Međunarodnog suda o strategiji okončanja svog rada.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva