:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2016   12:05

0

170

Hasanbegović se bori za ostanak u hrvatskoj vladi

Neimenovani izvor blizak stranci je za zagrebački Jutarnji list rekao da, ako Hasanbegović nastavi sa dosadašnjim izjavama, Plenković to neće dugo tolerisati.

Drugi izvor lista ističe da lično Hasanbegovića ne bi stavio u vladu.

"Hasanbegović se sada brani jer ga je (Milorad) Pupovac apostrofirao. Nisam toliko desno orijentisan kao on, ali ne mogu reći da je nepoštena i nekorektna osoba, stoga imam razumevanja za njegovo ponašanje, ali mislio sam da nije trebao biti ni u provoj vladi, pa isto tako mislim da ne bi trebao biti ni u budućoj", rekao je isti izvor iz vrha HDZ.

Još jedan sagovornik ovog zagrebačkog dnevnika iz vrha stranke kaže da mu nije razumljivo Hasanbegovićevo ponašanje jer se "ponaša kao da je lično osvojio izbore".

"On vodi svoju kampanju i dalje, odnosno sad pred svojim biračima pokušava da se pokaže žrtvom Milorada Pupovca koji smatra da ne treba da ostane ministar, ali on se, eto, borio i na tome planira dalje da gradi vlastiti kult ličnosti", rekao je taj sagovornik.

List nezvanično saznaje da i odlazeći ministar spoljnih poslova Miro Kovač misli da se dokazao na izborima i očekuje da ostane na istoj poziciji ako mu ponude.

Inače, vrh HDZ-a ovih dana u javnosti ignoriše izjave ministra kulture na odlasku Zlatka Hasanbegovića i zvanično mu poručuju da kadrovanje sada nije tema te da će predsednik HDZ-a Plenković "kao mandatar odlučiti ko će biti ministri iz redova HDZ-a".

Prioritet je kažu najpre završiti pregovore s Mostom, a u tom paketu će se odlučiti o strukturi vlade.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva