:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 12, 2018   12:05

0

256

Haradinaju uručen počasni sertifikat Predstavničkog doma Ajove


Pedesetak predstavnika američke država Ajova boravilo je protekle sedmice u Prištini, a Ramuš Haradinaj je primajući priznanje rekao da je ta poseta dokaz "da smo svih ovih godina bili zajedno i da ćemo i dalje biti zajedno".


"Bila mi je čast da posetim vašu zemlju, a danas nam je čast što ste sa nama i ne samo danas", rekao je Haradinaj posebno istakavši blisku saradnju sa, kako je rekao, Amerikancima, sa vojnicima, sa ambasadorom Delavijem sa kojim je Priština "imala dosta izazova proteklih godina". 


 


Izrazivši uverenje da će i ubuduće biti zajedno kao, kako je rekao, tim, Haradinaj je rekao da će "svaka institucija, svaka organizacija biti s vama na temelju onoga što smo izgradili kao našu budućnosti".


 


Istakavši i da je, kako je rekao, "Kosovo ponosno na to prijateljstvo", Haradinaj je dodao: "Bog blagoslovi Ajovu, Bog blagoslovio SAD, Bog blagoslovio i naše prijateljstvo".


 


Prištinski portal Ljajmi prenosi da je američki ambasador bio veoma iznenađen velikim prisustvom pripadnika Ajove u Prištine, te da je rekao da "Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD i da u SAD nema boljeg prijatelja od Ajove".


 


"Mi radimo naporno za ovu zemlju, ali bez obzira na to kako radimo diplomatiju, nema bolje diplomatije nego direktan kontakt sa svima vama, o čemu svedočite. Hvala na saradnji u oblasti ekonomije, biznisa, obrazovanja i tvining projekata", rekao je Delavi.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva