TV Most - Haradinaj ukinuo odluku o eksproprijaciji Brezovice
Vesti
Haradinaj ukinuo odluku o eksproprijaciji Brezovice

17:11, 22.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Kosovska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao premijer Ramuš Haradinaj, ukinula odluku o eksproprijaciji nepokretne imovine za javni interes, koje su predmet realizacije projekta turističkog centra na Brezovici, pošto je, kako se navodi, ovaj projekat propao.


Ova odluka je objavljena na zvaničnom sajtu kosovske vlade. Polovinom aprila 2015. godine u Prištini je, naime, bez saglasnosti Beograda, potpisan ugovor kojim je francuska kompanija neovlašćeno preuzela centar na Brezovici sa namerom da u njega investira i koristi ga narednih 99 godina. 
Uprkos upozorenju Beograda investitorima da o eventualnom ulaganjima treba da razgovaraju sa pravim vlasnicima Brezovice, ugovor o razvoju tog turističkog centra potpisali su predstavnici vlade u Prištini i francuskog Konzorcijuma MDP."Za Srbiju i srpski narod na KiM neprihvatljivo je usvajanje bilo kakvog plana vezanog za Brezovicu, koji bi narušio postojeće objekte nelegalne i nasilne eksproprijacije zemljišta i promenu etničke, radne i drugih struktura na našoj planini", poručio je tada direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design