:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   12:05

0

128

Haradinaj: Nova vlada u roku od nedelju dana od imenovanja mandatara

Haradinaj je za radio Slobodna Evropa rekao da će posle potvrđivanja izbornih rezultata početi konsultacije s albanskim političkim strankama za formiranje Vlade Kosova.

"Ono što mogu da garantujem građanima je da ćemo u kratkom vremenskom periodu nakon zvanične nominacije za premijera, mislim za manje od nedelju dana, formirati vladu", kazao je lider Alijanse za budućnost Kosova.

Haradinaj je naveo da u vezi saradnje s drugim partijama ima "konkretne mere" o kojima za sada ne želi da informiše javnost.

"Imao sam tradiciju saradnje sa Demokratskim savezom Kosova još iz koalicije s predsednikom Ibrahimom Rugovom. Otvoren sam da s njima razgovaram. Mi smo spremni za potencijalni sporazum sa njima", kazao je Haradinaj.

On je naveo da će "sigurno" razgovarati i s predstavnicima Samoopredeljenja kako bi razmotrio perspektivu saradnje u budućnosti.

Komentarišući izjavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da će taj pokret formirati novu Vladu Kosova, Haradinaj je kazao da su procedure "poznate".

"Imamo iskustvo iz prošlosti. Nećemo improvizovati, mi smo na poslu ozbiljni. Ostvarićemo mandat koji su nam dali građani", rekao je Haradinaj.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva