Vesti
Haradinaj ne smenjuje Rikala, nema dokaza o zločinima

17:41, 14.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da ne postoje nikakvi dokazi da je Nenad Rikalo, ministar poljoprivrede u novoj vladi, učestvovao u zlostavljanju žitelja Prištine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine.
Nakon pisanja pojedinih prištinskih medija da je Rikalo navodno umešan u zlostavljanje žitelja Prištine, Haradinaj je pisao nadležnim kosovskim organima i naveo da od njih nije dobio potvrdu o Rikalovoj odgovornosti.

Prema Haradinaju, tvrdnje nekoliko građana o navodnoj umešanosti Rikala u slučajeve zlostavljanja građana Prištine 1999. godine primljene su sa zabrinutošću i nakon toga je usledila njegova reakcija.

Podatke je zatražio od tužilaštva, policije i Kosovske obaveštajne agencije.

"Ubrzo nakon toga, preko zvaničnih kanala, i pismeno, tražio sam informacije od Državnog tužilaštva, KOA-a i Policije Kosova u vezi sa tvrdnjama građana o njegovom učešću u gore pomenutim aktivnostima. Iz odgovora koje sam dobio zvaničnim putem, ne postoje nikakvi dokazi da je on učestvovao u takvim akcijama", naveo je Haradinaj.

Nekoliko građana albanske nacionalnosti optužila su Rikala da je počinio "ratni zločin".

Sinoć se oglasio i sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli koji je od kosovskog premijera zatražio da Rikala razreši dužnosti ministra poljoprivrede.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design