:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2015   12:05

0

112

Haradinaj izgubio put u svom dvorištu



"Mislim da nije bilo mesta za oštre reakcije, sa špekulacijama i pretnjama koje imaju za cilj konfrontaciju i prekid odnosa sa Slovenijom. ÄŒini mi se da je Haradinaj posle neuspeha da postane premijer izgubio orijentaciju razložnog političara izražavajući, ne samo u slučaju Slovenije, nervozu ožalošćenog ili nekoga ko je izgubio put u svom dvorištu", kazao je Malići za prištinski portal gazetablic.com.

On je ocenio da je došlo do zaoštravanja jezika komunikacije između vlasti i opozicije o dosadašnjem radu Vlade Kosova, mogućnostima održavanja vanrednih izbora i drugim pitanjima.

Prema njemu, formiranje Specijalnog suda je obaveza koja je nametnuta Kosovu i koja je trebalo da se ostvari mnogo ranije, čak i u vreme prethodnog saziva Skupštine i Vlade Kosova.

"Sada novom konfiguracijom snaga u podršci pokretu Samoopredeljenje i zbog nekih poslanika iz DPK dovodi se u sumnju postojanje većine za usvajanje Specijalnog suda. Kosovo ne bi ništa dobila neformiranjem Specijalnog suda ali bi mnogo izgubilo ako se to ne dogodi", kazao je Malići.

On ocenjuje da je Kosovo došlo u tu situaciju jer nije stvorilo uslove da same institucije Kosova vode istragu i procesuiraju ratne zločine koje su izvršili neki od pripadnika OVK, za koje postoje osnovane sumnje.

"Ako bismo sami i na vreme procesuirali teške zločine protiv civila, ne samo Srba već i Roma, Bošnjaka, kao i Albanca koje su neki arbitrarno smatrali izdajnicima i likvidirali ih, ne bismo dali toliko prostora špekulativnoj propagandi Srbije, posebno kada se radi na insisitiranju da su samo čelnici OVK organizovali trgovinu organima žrtava", kaže Maljići.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva