:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2017   12:05

0

224

Haradinaj: Do vojske Kosova na drugi način


"Sada smo posvećeni ovom pitanju. Samo po sebi svako pitanje ima svoje vreme. Ako se to ne uradi u optimalnom roku, onda ćemo razmisliti šta ćemo dalje, ali trenutno smatram da to treba učiniti ustavnim promenama", rekao je Haradinaj.




Britanski ministar Mark Lankaster, koji je 1999. i 2000. godine služio kao vojnik KFOR-a na Kosovu, impresioniran je, kako je kazao, pozitivnim događajima i promenama na Kosovu.



Lankester je rekao da će Britanija nastaviti da pruža podršku Bezbednosnim snagama Kosova i KFOR-u.



"Za ovih 18 godina Kosovo nikada nije bilo daleko od mojih misli i zbog toga sam srećan što sam ponovo ovde. Posvećenost naše države prema Kosovu smo pokazali proteklih godina svojom podrškom. Nadam se da će naša veza biti nastavljena i da ćemo nastaviti da pružamo doprinos kako bi pomogli Bezbednosnim snagama Kosova, ali i KFOR-u", rekao je Lankaster.



Inače, Lankester se juče sastao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem koji je zahvalio na, kako se navodi, konstantnoj saradnji i podršci Velike Britanije na priznavanju nezavisnosti i učlanjenja Prištine u medjunarodne organizacije.



Mark Lankaster sastao se danas u Prištini i sa ministrom kosovskih bezbednosnih snaga Rustemom Berišom, kome je takođe preneo da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža kontinuiranu podršku Kosovu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva