:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2017   12:05

0

119

Haradinaj dijalog s Beogradom prepušta Tačiju

Kako navodi prištinski list Koha ditore, Haradinaj je prihvatio odlučnost predsednika Tačija da sam bude zadužen za taj proces.

Dijalog o normalizaciji odnosa sa Beograda i Prištine započet je 2011, kada je Tači bio na čelu kosovske vlade. U početku je, kako se navodi, taj proces imao politički prizvuk, koji je kasnije napredovao u tom smislu.

Poslednji pregovori održani su na nivou premijera, koji su, piše list, postigli "neke sporazume, naročito u aprilu 2013."

"Prošle godine, Tači je napustio vladu nakon izbora za predsednika, a nakon toga pojavila se potreba za novom fazom dijaloga koji će se voditi na nivou predsednika", piše Koha.
Opozicija neće

S druge strane, dve opozicione stranke - Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, neće prihvatiti da budu deo jedinstvene grupe za dijalog sa Beogradom jer to vide kao pokušaj predsednika Hašima Tačija da podeli odgovornost za ono što sledi, preneo je portal Ljajmi.net.

Opozicija, kako se navodi, smatra da Kosovo već ima svoje institucije, koje bi trebalo da se bave tim pitanjem. Ukoliko se, smatraju u opoziciji, ovaj dijalog ne završi na način na koji je počeo, rezultat neće biti nimalo prijatan za Prištinu.

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva