:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2016   12:05

0

120

Hapšenja u Bijeljini: Podmićivali glasače

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, kaže da je hapšenje realizovana u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminal MUP-a RS.

"Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da određena grupa lica za nadoknadu, robnu ili novčanu, daje svoje lične karte drugim osoba s namerom da obezbede glasove za pojedine kandidate na izborima", rekla je ona.

Precizirala je da su pripadnici policije tragom te informacije identifikovali određen broj lica kod kojih je pronađen veći broj ličnih karata koje su privremeno oduzete.

Ne želeći da otkriva više detalja, Simojlovićeva je još rekla da je o svemu obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, a osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu, preneli su banjalučki mediji.

Ranije danas je Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" saopštila da je zabeležila prodaju mesta u biračkim odborima u 18 opština u BiH, 51 slučaj upotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji i 118 slučajeva kupovine glasova u zamenu za poklone.

Ta nevladina organizacija je u 12 slučajeva dobila prigovore za širenje mržnje i diskriminacije, prenela je danas regionalna televizija N1.

"To će se dešavati i ubuduće ako CIK i ostali nadležni ne budu obraćali pažnju", izjavio je za N1 član koalicije "Pod lupom" Jan Zlatan Kulenović.

On je naveo da imaju ukupno 2.500 posmatrača, koji pokrivaju više od polovine svih biračkih mesta u BiH, dodavši da su mobilni timovi u ljubičastim majicama od ranih jutarnjih sati prisutni su na biračkim mestima.
Povezane vesti

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva