:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 29, 2018   10:36

0

245

Hapšenja na Kosovu zbog terorizma


Osumnjičeni R. K., A. A. i L. M. uhapšeni su u regionima Prizrena i Srbice. Njihovo hapšenje je nastavak akcije od petog juna ove godine, kada su uhapšene dve osobe zbog pripreme terorističkih dela.



Sud je konstatovao da postoji osnovana sumnja da je 2. juna G. Š. namerno pozvao E. H. na pripremu terorističkih dela na Kosovu i da ga je navodio da izvrši samoubilački napad nad pripadnicima Kfora i na drugim mestima gde se kreću građani.



E. H. je osumnjičen i za planiranje nabavke oružja i eksplozivnog materijala sa ciljem da se izvedu teroristički akti, navedeno je u saopštenju suda.



G. Š. je osumnjičen i da je, kao belgijski državljanin, u maju do 2. juna, planirao pripremu terorističkih akata u Belgiji i Francuskoj.



U pretresu objekata danas uhapšenih osoba, policija je pronašla pušku AK 47, tri okvira za istu pušku, vazdušnu pušku, revolver marke "kolt", dvogled, strane automobilske tablice, kao i elektronsku opremu koja može da se koristi za izvršenje krivičnog dela i koja će biti analizirana u nastavku istrage.



Policijska operacija je sprovedena u bliskoj koordinaciji i saradnji sa nemačkim vlastima, koje su takođe realizovale međunarodnu poternicu Osnovnog suda u Prištini protiv osumnjičenog B. B.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva