:

:

TV Most

Foto: Tanjug/AP

clock

Oktobar 17, 2015   12:05

0

177

Haos u PG: Hapšenja, suzavac, razbijeni izlozi...

Kako je javio reporter agencije Beta, u užem centru Podgorice, oko zgrada Skupštine, Vlade i Tužilaštva, nalaze se jake policijske snage, a celo to područje je blokirano kako učesnici protesta ne bi mogli da priđu institucijama.

Pojedini izlozi u glavnoj gradskoj ulici su razbijeni.

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici je večeras otvoren za saobraćaj jednom trakom pored Skupštine, nakon što je kratko bio blokiran, jer su tu ponovo pokušali da se okupe demonstanti koji su i prethodnih dana protestovali ispred zgrade Skupštine.

Ranije večeras su, kako javlja RTCG, pristalice pokreta "Otpor diktatorskom režimu", na kratko blokirale saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Okupljeni su dobacivali policiji, pošto su prethodno prošli policijski kordon na mostu Blaža Jovanovića i seli na trotoar ispred Skupštine Crne Gore.

Policija je nakon sat demonstrante potisnula ka drugom delu grada.

Učesnici protesta okončali su šetnju ispred sedišta Nove srpske demokratije, koja je članica DF-a, a jedan od čelnika tog saveza Branko Radulović pozvao je građane da se i sutra okupe u centru Podgorice.

Policija je uoči protesta uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj setnji.

Među uhapšenima su pripadnici "Pokreta za neutralnost" i pokreta "Otpor diktatorskom režimu", preneli su podgorički mediji.

Crnogorska policija razbila je rano jutros protest DF-a, čiji su učesnici tokom prethodnih 20 dana, zahtevali ostavku vlade Mila Đukanovića.

Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkog lista Dan i portala IN4S. Oni su pokušali da spreče policiju da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara ispred skupštine.

Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca. Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pored osude, svim rekacijama je zajednički i stav da je upotreba sile bila nepotrebna, posebno ako se ima u vidu da su protesti DF-a bili mirni.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva