:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

156

Han:Sad kad neko ulaže u Srbiju, zna da ulaže u Ev

Han je, u obraćanju novinarima, čestitao Srbiji, njenoj vladi i građanima na svemu što je postignuto na evropskom putu Srbije, ali je poručio da tek sada predstoji težak i naporan posao.

Han je, na zajedničkoj konferenciji za medije posle međuvladine konferencije Evropske unije i Srbije, rekao da je napredak Srbije timski rad koji ne bi mogao da bude ostvaren bez posvećenosti i odlučnosti kako srpskih vlasti, tako i bez napora građana i civilnog društva.

Evropski komesar je podsetio na svoju prošlonedeljnu posetu Srbiji gde je, kako je rekao, bio impresioniran informacijama koje je dobio od premijera o napretku zemelje i preduzetim reformama, ali i zbog toga što postoji interesovanje svetskih kompanija da ulažu u Srbiju.

"To je sada zemlja koja ima jasnu evropsku perspektivu, odnosno kada ulažete u Srbiju ulažete u Evropu i imate poverenje u nju. To je jasan signal građanima u Srbiji da imaju svest o tome da imaju perspektivu da je zemlja dobra, da daje šansu mladima da ostanuy u zemlji", rekao je Han.

On je konstatovao da je oko 160.000 mladih iz Srbije iskoristilo Erasmus program razmene studenata i dodao da je to značajna brojka.

"Tu su i druge prilike koje će se pojaviti i koje građani treba da iskoriste već u fazi pristupanja", rekao je Han.

Evropski komesar je poručio da je potrebno da Evropa bude snažna porodica, da radi solidarno i da gradi prijateljstvo.

U tom kontekstu Han je zaključio da je Srbija pokazala da može da bude punopravna članica EU pokazujući duh solidarnosti tokom migracione krize.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva