:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 21, 2018   10:45

0

290

Han: Sporazum mora biti trajno, održivo i realno rešenje


"Svaki sporazum mora biti specifičan i prilagođen, a ne presedan, i da doprinese regionalnoj stabilnosti i putu regiona ka EU. Strane zajednički definišu okvir za zajedničku saglasnost i javno su kazali da vide prioritete za trajno rešenje. Treba im dati prostor za dogovor o sadržaju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji", rekao je Han.



U intervjuu za podgoričku Pobjedu nije želeo da komentariše moguće elemente pravno obavezujućeg sporazuma, ali je istakao da se Brisel trudi i nastaviće, kaže, intenzivno da radi kako bi Beograd i Priština postigli sveobuhvatan i održiv sporazum koji će podržati međunarodna zajednica i koji će, kako je rekao, u potpunosti sprovesti sve strane.



"Dozvolite mi da podsetim da se nijedna nova država ne može pridružiti Evropskoj uniji bez rešavanja bilateralnih pitanja", rekao je Han.



Napomenuo je i da je stav visoke predstavnice Federike Mogerini koja posreduje u tom dijalogu jasan i da je, kaže, tako bilo od početka njenog mandata, a to je: " Zajednička akcija o trajnom miru između Srbije i Kosova i u regionu u celini glavni je prioritet za EU".


Izvor: Tanjug,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva