:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2018   17:29

0

185

Han: O liberalizaciji viznog režima za Kosovo pre letnje pauze


"Siguran sam da ćemo održati obećanje i da ćemo pre letnje pauze doneti odluku", rekao je Johanes Han odgovarajući na pitanje novinara u Londonu kada ta odluka može da se očekuje.


Upitan o značaju Berlinskog procesa, Han je ocenio da je to važna inicijativa za saradnju unutar regiona i da se ispostavilo da je veoma efikasan.


 


"Sada smo počeli da sprovodimo projekte, ali još mnogo rada je preostalo. Dobro je što je to mogućnost da se zemlje spremaju za evropsku perspektivu", rekao je Han.


 


Takođe je naveo da je u došlo i do napretka kod država Zapadnog Balkana, napominjući da ponekad politička volja opredeljuje spremnost za delovanje, ali da smatra da sada ima određenog napretka.


 


"Nakon putovanja po regionu sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom i Samita u Sofiji, došlo je do inicijative premijera da im se mesečno šalju izveštaji o napretku i šta treba da rade dalje. To sam uradio već četiri puta i dobio sam ne samo odgovore već i akcije. Mislim da je to dobro", napomenuo je Han.


 


Prema njegovim rečima, dosta toga je u nekoliko prethodnih meseci urađeno u regionu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva