:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 07, 2017   12:05

0

216

Hamas poziva na intifadu zbog Jerusalima


"Pozivamo i trebalo bi da radimo na pokretanju intifade (ustanka) protiv cionističkog neprijatelja. Neka 8. decembar bude prvi dan intifade protiv okupatora", rekao je lider Hamasa Ismail Hanijeh u Gazi, prenosi Rojters.



Lider Hamasa je pozvao Palestince, muslimane i Arape da protestuju protiv odluke SAD i dodao da su svim članovima Hamasa date instrukcije, kao i svim frakcijama te grupe da se usprotive protiv te "strateške opasnosti" koja ugrožava Jerusalim i Palestince.



Istovremeno, istaknuta iračka vojska koju podržava Iran, Harakat Hezbolah ej Nudžaba saopštila je da bi odluka američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela, mogla da postane "legitimni razlog" za napad na američke snage u Iraku.



"Trampova glupa odluka biće velika iskra za uklanjanje tog entiteta iz organa Islamske nacije i legitiman razlog za napad na američke snage", rekao je lider te grupe u saopštenju.



Američki predsednik u sredu je saopštio da SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela,  što je izazvalo burne reakcije međunarodne zajednice ali i muslimanskih zemalja koje su osudile takav jednostran potez Amerike.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva