:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2017   12:05

0

215

"Hačinson" u Rumi otvorio novi pogon

Ukupna investicija Hačinsona u Srbiji ranije je bila planirana na 7,3 miliona evra, a ta kompanija je odlučila da u Rumi gradi i treći pogon.

Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju čija je predračunska vrednost 900.000 evra.

Aleksandar Vučić je podsetio da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, rekao da se nada da će se broj od 200 zaposlenih povećati, da ih sada ima 447, a očekuje da će do kraja 2018. da ih bude 1.000.

"Imaćemo još više ulaganja u Rumu. To je važno za ljude koji ovde žive, da mogu da žive od svog rada. Važno je i za opštinu, da može da ulaže u vodovod i kanalizaciju, da se konačno približimo mnogo razvijenijim zemljama", rekao je Vučić.

Naglasio je da su podrška i poverenje građana ključni i da bez toga ne bi bilo pola fabrika u Sremu.

"Vaša snaga, vaša odlučnost, poverenje i vera u drugačiju budućnost je bila odlučujuća za sve nas i danas, kada vode najprljaviju kampanju protiv nas, kažem veliko hvala", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da oni koji vode prljavu kampanju takvom kampanjom govore o sebi, dok o vlasti govore nove fabrike, putevi.

Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvuju i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, direktor fabrike Olivije Šato i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Fabrika "Hačinson" otvorena je 2016, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

Kako je ranije najavilo rukovodstvo opštine Ruma, do kraja 2017. posao u francuskoj kompaniji trebalo bi da dobije još 400 ljudi, a predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u "Hačinsonu" obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je toj kompaniji u julu 2015. ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.

Investicije "Hačinsona" u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900.000 evra.

"Hačinson" snabdeva automobilske gigante poput Mercedesa, Fijata, Suzukija i Renoa.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva