:

:

TV Most

Foto: Foto Radio Kosovska Mitrovica

clock

Februar 19, 2018   12:05

0

225

Guslarsko veče u utorak u Kosovskoj Mitrovici


Gosti večeri su pobratimsko društvo iz Podgorice, koji imaju školu gusala koja broji 70 učenika,a gosti u Kosovskoj Mitrovici su narodni guslar  Željko Bugarin, Ilija Paldrmić, dva mlada guslara iz Udruženja “Vojvoda Mina Radović” iz Podgorice, Vule Konatar, frulaš, Vuk Pantović, guslar iz Sjenice, zdravičari, epski pesnici I kao najzanimljiviji moment je učešće dece iz predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, najavio je gostujući u emisiji Radio Kosovske Mitrovice sekretar udruženja Stanko Adžić.



On je pozvao sve Mitrovčane da dođu i uživaju u zvucima gusala. Oni kojima zvuk ne prija, mogu da uživaju u tekstovima i porukama koje nosi, kaže on.



Sekretar Uduženja, zdravičara i epskih pesnika “Banović Strahinja” Stanko Adžić kaže da ovo udruženje koje postoji 10 godina,  tokom godine organizuje po nekoliko manifestacija u cilju očuvanja gusala, narodne pesme, i tradicije.



Slava Udruženja Sveti Sava II arhiepiskop srpski, povod je za održavanje guslarskog posela, koje se svake godine održava u drugoj opštini na severu Kosova i Metohije.



Adžić kaže da su im prostorije neophodne i da očekuje da ih uskoro Udruženje i dobije.



Naglašava da Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica podržava manifestaciju svih ovih godina, što je za njih veoma značajno.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva