:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 07, 2015   12:05

0

144

Guču od početka Sabora posetilo 80.000 gostiju

On kaže da je, pored posetilaca iz naše zemlje, najviše saboraša pristiglo iz Republike Srpske, Poljske, Francuske.

"Programski sadržaji se odvijaju po planu. Naplata parkinga funkcionise kako treba, pa nema redova", naveo je Dolović.

Prema njegovim rečima, osam komunalnih inspektora vrši nadzor u dragačevskoj varošici u saradnji sa drugim nadležnim službama.

"Za sada ne beležimo veće nepravilnosti. Ugostitelji poštuju saborsku odluku i u kafićima se u 95 odsto slučajeva čuju isključivo zvuci trube", rekao je Dolović.

Jedan od posetilaca iz Francuske rekao je Tanjugu da je prvi put u Guči i oduševljen je hranom, pivom i atmosferom, a njegov zemljak ističe da nigde u svetu ljudi nisu bliski kao u Srbiji.

Mlada Kragujevčanka navodi da je drugi put u prestonici trube.

"Bila sam pre par godina ovde i smatram da svi treba da dođu kako bi videli šta je naša zemlja i Guča", kazala je ona Tanjugu.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor, jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina "Nešnel džiografik" (National Geographic) među 10 najbitnijih događaja u svetu.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu pomažu i brojni sponzori.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva