:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2017   12:05

0

120

Gruevski: Vlada Zorana Zaeva neće biti reformska

"Pri biranju ovog sastava gledalo se da se zadovolje neki ljudi, ne gledajući njihove kvalitete, a ne da se izaberu najbolji kadrovi", rekao je Gruevski.

Kako je rekao bivši premijer, "mnogi od predloženih ministara imaju kriminalne i korupcijske afere u dosadašnjem radu", tako da se ne može govoriti o reformskoj vladi.

"Naprotiv, može da se govori o antireformskoj vladi, koja treba na švercerski način da prođe u parlamentu", rekao je Gruevski.

Ocenio je da je skandalozno to što SDSM, kao nikada do sada, pokušava da stavi za jedan dan glasanje o vladi u parlament, ocenjujući da to rade jer se "plaše analize javnosti i poslanika opozicije".

"Plaše se analiza njihovih performansi i prošlosti, njihovog obrazovanja, njihovog dosadašnjeg učinka. O vladi se glasa na brzinu i nemamo vremena da pažljivo razgledamo onaj njihov pamflet koji nazivaju program vlade", rekao je lider najveće opozicione partije.

Sednica Sobranja za izbor nove vlade, čiji je sastav i program parlamentu dostavljen prošle noći nekoliko minuta pre ponoći, zakazana je za utorak.

Prema Poslovniku Sobranja, rasprava o programu mandatara i predlogu sastava vlade može da traje najviše dva dana, odnosno krajnji rok za glasanje za vladu Zoran Zaeva je u sredu u ponoć.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva