:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

128

Gruevski tražio još 20 telohranitelja, policija odbila

Na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada, Spasovski je rekao da, prema procenama, ne postoje bezbednosne pretnje za Gruevskog i njegovu porodicu i da će zato bivši premijer ostati ne dosadašnjih šest telohranitelja.

"Napravljene su analize i procene i s obzirom na to da njegovo obezbeđenje nije prijavilo do sada nikave pretnje Gruevskom i njegovoj porodici, ocenili smo da taj zahtev ne treba da se prihvati", rekao je Spasovski.

Gruevski je u julu tražio da umesto šest telohranitelja koji se brinu o njemu kao bivšem premijeru, dobije dodatnih 20, jer dobija pretnje po život.

U zahtevu je Gruevski naveo da je bio premijer skoro 10 godina u turbulentnom periodu, da je sada poslanik u parlamentu i predsednik najveće opozicione stranke, kao i da dodatne telohranitelje traži na neodređeno vreme "sve dok su u opasnosti njegov život i lični integritet".

Prema agenciji Makfaks, Gruevski je dok je bio na vlasti od 2006. do 2016. imao 78 telohranitelja, a posle promene vlasti i dolaska Spasovskog za ministra policije, ima šest koliko mu, kao bivšem premijeru, sleduje po zakonu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva