Vesti
Gruevski tražio još 20 telohranitelja, policija odbila

15:26, 12.09.2017

|

Izvor: RTS, Beta

Makedonska policija odbila je zahtev lidera najveće opozicone stranke VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikole Gruevskog da dobije 20 telohranitelja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski.
Nikola Gruevski
Na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada, Spasovski je rekao da, prema procenama, ne postoje bezbednosne pretnje za Gruevskog i njegovu porodicu i da će zato bivši premijer ostati ne dosadašnjih šest telohranitelja.

"Napravljene su analize i procene i s obzirom na to da njegovo obezbeđenje nije prijavilo do sada nikave pretnje Gruevskom i njegovoj porodici, ocenili smo da taj zahtev ne treba da se prihvati", rekao je Spasovski.

Gruevski je u julu tražio da umesto šest telohranitelja koji se brinu o njemu kao bivšem premijeru, dobije dodatnih 20, jer dobija pretnje po život.

U zahtevu je Gruevski naveo da je bio premijer skoro 10 godina u turbulentnom periodu, da je sada poslanik u parlamentu i predsednik najveće opozicione stranke, kao i da dodatne telohranitelje traži na neodređeno vreme "sve dok su u opasnosti njegov život i lični integritet".

Prema agenciji Makfaks, Gruevski je dok je bio na vlasti od 2006. do 2016. imao 78 telohranitelja, a posle promene vlasti i dolaska Spasovskog za ministra policije, ima šest koliko mu, kao bivšem premijeru, sleduje po zakonu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design