:

:

TV Most

Foto: Thinkstock

clock

Decembar 11, 2017   12:05

0

228

Gruevski: Neću se mešati u izbor novog lidera VMRO DPMNE


"Imajući u vidu da su svi (kandidati) bili i još su moji bliski saradnici, ne planiram da ‘stanem iza jednog’ i da jednog favorizujem na račun drugih kandidata, koristeći svoj uticaj dugogodišnjeg predsednika VMRO DPMNE", poručio je Gruevski preko sajta stranke i svoj Fejsbuk profila.



Povod za tu njegovu izjavu je bilo da demantuje spekulacije da će podržati ili favorzivati nekog od mogućih kadudata za predsednika koji bi trebalo da bude izabran na Vanrednim kongresu 23. decembra u Valandovu.



Novog lidera VMRO DPMNE će birati isti delegati koji su na redovnom kongresu 2015. skoro jednoglasno izabrali Gruevskog da po četvrti put predvodi stranku.



"Smatram da svaki od mogućih kandidata čija imena se pominju u medijima, ima dovoljno iskustva, znanja, vizije i kapaciteta, da ukoliko bude izabran, pobedi SDSM i Zorana Zaeva na sledećim izborima", smatra Gruevski.



Kao mogući naslednici Nikole Gruevskog na čelu VMRO DPMNE pominju se generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski i članovi Izvršnog odbora Ilija Dimovski, Antronio Milošoski i Nikola Poposki.



"Članovima partije sugerišem da... ne zaborave da 23. decembra (na Vanrednom kongresu VMRO DPMNE) treba da odaberu budućeg premijera Makedonije", napisao je Gruevski.



Gruevski koji je sinoć Centralnom komitetu podneo neopozivu ostavku, na čelu VMRO DPMNE bio 15 godina, od čega 10 kao premijer. Na čelu VMRO DPMNE 2002. godine je zamenio osnivača i prvog predsednika te stranke Ljupča Georgijevskog koji se povukao zbog unutarpartijskh previranja posle neuspeha na izborima.



Protiv Gruevskog i njegovih bliskih saradnika vodi se više istraga i sudskih procesa zbog sumnje da su dok su bili na vlasti od 2006. do polovine ove godine, nameštali izbore i krali novac iz državnog budžeta.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva