:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2017   12:05

0

138

Gruevski ne planira da se povuče s čela VMRO DPMNE

"Mi smo na poslednjim izborima pobedili i osvojili najviše glasova, i imam dug prema svim građanima koji nas podržavaju i koji su glasali zas nas, da nastavimo da se borimo za bolju budućnost Makedonije", rekao je on u Ohridu, prenose mediji.

Gruevski je istakao da pitanje njegovog povlačenja s čela stranke otvaraju mnoge oponentske partije i mediji bliski njima, kako je rekao, očigledno zbog želje da dođe do smenjivanja rukovodstva VMRO DPMNE.

"Očigledno je da žele da dođe do promene u rukvodstvu VMRO DPMNE za‡to što strahuju od ovog rukovodstva, zato što znaju da će da izgube naredne izbore, kao što su izgubili sve do sada", rekao je Gruevski.

Jedan od makedonskih političara koji je predložio Gruevskom da se povuče sa čela partije je osnivač i prvi predsednik VMRO DPMNE Ljupčo Georgievski koji mu je poručio da treba da sledi njegov primer i povuče se u interesu stranke.

Gruevski, iako je njegova stranka dobila najviše glasova na vanrednim poslaničkim izborima, nije uspeo da nastavi koaliciju sa najvećom albanskom strankom DUI, zbog odbijanja zahteva da podrži rad Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore koje ga istražuje za kriminal i korupciju, ali i velikog nezadovoljstva građana albanske nacionalnosti njegovim desetogodišnjim vladanjem.

Nakon izbora lider VMRO DPMNE je ušao i sukobe sa vodećim zapadnim zemljama, koje su ga ranije podržavale.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva