:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

168

Gruevski i Ahmeti osumnjičeni da su "minirali" popis stanovništva


Tužiteljka Specijalnog tužilaštva Fatime Fetai navela je da su tadašnji lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i šev Demokratske unije za integracije Ali Ahmeti osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja jer su uticali da propadne popis stanovništva 2011. godine, javljaju skopski mediji.




  Poslednji popis stanovništva u Makedoniji održan je 2002. godine, neposredno posle konflikta i potpisivanja Ohridskog sporazuma. Od tada, svaki pokušaj da se ogranizuje novi popis raspršio se u oblaku političkih igara i spekulacije kakve bi posledice rezultati mogli imati po budućnost Makedonije.


Fetai je rekla da su Gruevski i ahmeti procenili da bi im objavljivanje rezultata popisa nanelo "ogromnu štetu", pa su se na opstrukciju odlučili vođeni "ličnim interesima i željom da ostanu na vlasti".



"Kako bi izbegli odgovornost, saopštenjima i istupima u sredstvima javnog informisanja, tvrdili su da je proces praćen tehničkim problemima i nesposobnišću institucija", rekla je Fetai.



Vlada, čiju su okosnicu činili VMRO-DPMNE i Ahmetijeva stranka su u parlamentu dobili podršku za ukidanje zakona o popisu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva