:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2018   17:21

0

144

Greška što političari iz Sarajeva ne razgovaraju o granici


"Sva je granica utvrđena, a samo je trebalo izvršiti određene korekcije oko Rudog. Prosto je neverovatno da ljudi nisu imali hrabrosti da to podrže, a bilo bi veoma pozitivno i rešilo bi čitav niz stvari u odnosima BiH i Srbije te izvršilo pritisak i na druge strane s kojima je problem granice daleko složeniji da i one pokažu dobru volju. Ovako su im političari iz Sarajeva dali alibi, ne želeći da se razgovara o bilo čemu. Zato mislim da je to ogromna greška", rekao je Ivanić, prenosi Klix.ba.




 Prema njegovim rečima, on neće odustati od insistiranja da se utvrdi granica BiH sa Srbijom i ocenjuje da to pitanje može da se reši po principu "metar za metar kvadratni, potpuno ista površina i samo ispravljanje nelogičnosti", što je, kako kaže, od interesa za narod u pograničnom pojasu.



On je ocenio i da će predstojeći trilateralni ministarski sastanak BiH-Srbija-Turska, koji će biti održan u Banjaluci 4. septembra, doprineti normalizaciji političkih prilika i BiH pozicionirati kao sedište diplomatskih inicijativa.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva