:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2018   12:05

0

195

Grčka, uhapšen ključni svedok u istrazi malteške novinarke


Kako prenosi grčka agencija ANA, ona je uhapšena danas, nakon što se u ponedeljak uveče sama predala u policijskoj stanici na trgu Sintagma u Atini.




Jefimova je tada rekla da "mora da postoji nešto" protiv nje, nakon čega je policija pronašla dve međunarodne poternice koje su izdali Malta i Kipar zbog optužbi za proneveru i prevaru i uhapsili je.



Ona je izvedena pred tužioca u Atini danas i naređen joj je pritvor u zatvoru u Koridalosu, dok ne bude ispitan nalog za njeno izručenje.



Jefimova se smatra ključnim svedokom u istrazi o ogromnoj korupciji na Malti koju je vodila novinarka Dafne Karuana Galicija, koja je ubijena u oktobru 2017, kada je Ruskinja počela da strahuje za svoj život.



"Nalog za hapšenje protiv Marije Jefimove, zasnovan je na dve smešne optužnice malteških vlasti, da je ona nedozvoljeno koristila neke kartice za svoju porodicu i da je lažno optužila jednog policajca", navodi se u saopštenju Steliosa Koulogloua iz koalicije radikalne levice Grčke Siriza.



Kouloglou je istakao da bi njena ekstradicija Malti mogla ozbiljno da ugrozi njen život.



"Grčko pravosuđe koje istražuje slučaj usled njene predaje policiji, mora ozbiljno da uzme u obzir ubistvo novinarke Dafne Karuane Galicije, kojoj je Jefimova odala informacije od javnog značaja, o finansijskom skandalu", dodao je Kouloglou.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva