:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   22:00

0

342

Grčka bolja od "orlova" na Kritu


Košarkaška reprezentacija Srbije porazom je počela takmičenje u Grupi L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, pošto je na Kritu izgubila od Grčke 70:63.






U izjednačenom susretu Grci su imali više koncentracije i zahvaljujući boljem šutu za tri poena stigli do pobede, koja ih ostavlja na prvom mestu u grupi uz Nemačku (obe ekipe imaju skor 7-0).



Srbija je porazom ostala na trećem mestu u grupi, poslednjem koje vodi na Svetsko prvenstvo, sa skorom 4-3 i do kraja kvalifikacija boriće se sa Gruzijom i Izraelom (obe ekipe po 3-4).



"Orlovi" su dobro počeli meč na Kritu, imali prednost u dobrom delu prvog poluvremena, da bi Grčka na odmor otišla sa prednošću, zahvaljujući trojkama Slukasa.



Domaćin je bolje ušao u nastavak i u jednom trenutku stigao do 12 poena prednosti. Ipak, "orlovi" se nisu predavali i posle trojki Bogdanovića i Micića došli do izjednačenja 57:57.



Ipak, Grčka je bolje odigrala u finišu, srpski košarkaši nisu mogli da pogode trojku, pa su domaći bez većih problema priveli meč kraju.



Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji na meču sa 19 poena, Stefan Jović dodao je 11, a Nemanja Bjelica devet, uz 12 skokova.



U grčkom timu najefikansiji su bili Printezis i Kalates sa po 15 poena, dok je Slukas postigao 11.



Naredni meč u kvalifikacijama, Srbija igra u nedelju protiv Estonije (20.15) u dvorani "Aleksandar Nikolić".


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva