:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2017   12:05

0

116

Grčić: Proizvodnja struje stabilna

"Nedostatak hidro energije nadoknađujemo iz termo sektora. Termo radi na ugalj i zbog toga dajemo akcenat na proizvodnju uglja i rudarski posao", rekao je Grčić.

On je naveo da građani ne treba da brinu, dodajući da nisu brinuli od početka godine kao ni prošle godine.

"Nema potrebe da brinu ni ove godine", zaključio je Grčić.

Grčić je sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem obišao kop "Tamnava - zapadno polje" u rudarskom basenu Kolubara, uoči sutrašnjeg Dana rudara.

Grčić je saopštio da su u prvoj polovini godine rudari EPS-a iskopali ukupno 17,5 miliona tona uglja i očekuje da će biti ispunjen godišnji plan.

U prvoj polovini godine rudari EPS-a iskopali su ukupno 17,5 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana. Proizvodnja uglja na kopovima Rudarskog basena "Kolubara" i kostolačkog kopa "Drmno" od januara do juna je na nivou proizvodnje u istom periodu prošle godine, naveo je Grčić.

On očekuje da će do kraja godine biti ispunjeni proizvodni planovi i u rudarskom sektoru i u proizvodnji i snabdevanju električnom energijom oko 3,5 miliona EPS-ovih kupaca.

Rudari 2Elektroprivrede Srbije" iz godine u godinu svojim radom dokazuju da su najčvršća karika u lancu sigurnosti srpskog energetskog sistema. Bez vas, rudara „Elektroprivrede Srbije", koji radite u svim uslovima, 356 dana u godini i po ledu, kiši, snegu, vrućinama, ne bi bilo moguće obezbediti stabilnu i sigurnu proizvodnju uglja i električne energije u Srbiji, stoji u čestitci.

Grčić ističe da su rudari EPS-a ispunili polugodišnje planove i predanim radom nadoknadili su zaostatak iz zimskog perioda, kada su ledeni talas i loši uslovi ometali otkopavanje uglja.

Danonoćni rad rudarskog sektora omogućio je bolju proizvodnju u termoelektranama, koje su u trenutku veoma loše hidrološke situacije na Dunavu i Drini okosnica proizvodnje energije, kaže on.

Rezultati iz prve polovine godine pokazuju da su planovi ostvarivi zahvaljujući vrednim i odgovornim zaposlenima u EPS-u. Zahvaljujući stručnosti, odgovornosti i posvećenosti svih zaposlenih i posebno rudara, „Elektroprivreda Srbije" obezbedila je stabilno snabdevanje električnom energijom domaćinstava i privrede u Srbiji i tokom najtoplijih tropskih dana, naveo je Grčić u čestitci.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva