:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2015   12:05

0

140

Granični prelazi sa Srbijom ostaju zatvoreni

Otvoren je granični prelaz Horgoš, ali oni i dalje sve izbeglice preusmeravaju prema Hrvatskoj, rekao je Ranko Ostojić, prenosi Beta.

"Želimo da se to promeni. Tehnički se granični prelazi mogu otvoriti za sat vremena, ali prethodno Srbija mora promeniti politiku prema kojoj izbeglice preusmerava samo u Hrvatsku", rekao je Ostojić u Opatovcu kod Vukovara gde je privremeni šatorski kamp za izbeglice, javio je portal Večernjeg lista.

Ostojić je poručio da granični prelazi sa Srbijom, osim Bajakovo–Batrovci koji je otvoren za saobraćaj, ostaju zatvoreni do daljeg.

Prema poslednjim podacima, u Hrvatsku je od srede ušlo skoro 30.000 izbeglica, a većina njih je preko Slovenije i Mađarske napustila Hrvatsku. Izbeglice, međutim, i dalje pristižu iz Srbije, a u kampu u Opatovcu trenutno ih je oko 2.500 i oni se organizovano prevoze prema mađarskoj granici.

Glavni sekretar Međunarodne organizacije Crvenog krsta Elhađ As Sy posetio je danas šatorski kamp za izbeglice u Opatovcu i zahvalio hrvatskom Crvenom krstu, volonterima i ministru Ranku Ostojiću što su izbeglicima omogućili hranu, vodu, medicinsku pomoć i higijenske potrepštine.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva