:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 19, 2015   10:25

0

126

Gradonačelnici sa severa KiM uz radnike Trepče

Rakić rekao je na protestu radnika koji je održan u Rudaru, kod Zvečana, da podrška radnicima "Trepče" dolazi sa ciljem da se sprči destabilizacija ovog kombinata, koja bi mogla da ugrozi egzistenciju ogromnog dela srpske populacije na Severu Kosova i Metohije.

"Današnjim okupljanjem jasno se i nedvosmisleno iskazuje volja, ne samo radnika kombinata 'Trepča', nego i svih Srba sa Kosova i Metohije, da se bez dogovora i pregovora problemi oko Trepče koji postoje ne mogu rešavati jednostranim odlukama", rekao je Rakić.

On je pozvao zvaničnike u Prištini da stave van dnevnog reda sporni zakon o javnim preduzećima, kako bi se ostavio prostor za hitan početak pregovora i isključila mogućost jednostranog donošenja odluka, poručio je Rakić.

Na protestu u Zvečanu bio je i predsednik opštinskog privremenog organa Aleksandar Spirić i gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

Jedan broj građana ostao je okupljen u Rudaru, kod Zvečana, gde očekuju prve informacije iz Prištine o tome da li će Skupština Košova usvojiti izmene i dopune zakona o javnim preduzećima, koji predviđaju da "Trepča" postaje javno preduzeće.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva