:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 10, 2015   12:05

0

139

Građani razumeju da su reforme put ka EU

Kako je precizirala na Forumu Srbija Nemačka „Beogradski dijalozi“, visok procenat onih koji podržavaju reformski proces znači i da veći procenat građana podržava evropski put Srbije.

„Građani su na zreo i racionalan način, povezujući reformski proces s procesom evropskih integracija, zadržali visok nivo podrške tom procesu. Poslednje istraživanje pokazalo je da taj proces podržava 44 odsto građana“, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, većina građana na pitanje šta znači proces evropskih integracija odgovara da su to stalna politička uslovljavanja.

„To, naravno, nisu politička uslovaljvanja, ali istina je da je došlo do promene načina vođenja pregovora“, istakla je Joksimović, i dodala da je napravljen zaokret u smislu da otvaranje poglavlja počinje onim najtežima - 23 i 24, koja se tiču vladavine prava, osnovnih prava, reformom pravosuđa, kao i 35 (razno, a u slučaju Srbije Kosovo).

To je, samim tim, kaže, i zahtevnije, ali je to posledica prethodnih krugova proširenja.

„Učeći na iskustvu naših suseda, koji su postali članice EU, moramo da razumemo da taj racinalni pristup doprinosi nama“, podvukla je ministarka i dodala da će kompletan proces skrininga biti završen do 25. marta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva