:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2018   12:05

0

139

Građani i ove nedelje kod predsednika opštine Gračanica


Već pet meseci svake nedelje predsednik opštine Gračanica u svom kabinetu dočekuje građane. Lista prijavljenih svakim danom je sve veća ali je do sada saslušao preko petstotina njih i pomogao gde god su za to postojali uslovi.

Na razgovor kod predsednika opštine danas je došao bračni par Nićić iz Dobrotina koji čeka prvu bebu. I Elena i njen suprug Nebojša su nezaposleni i to je bio glavni razlog da zatraže prijem kod predsednika.

„ Naš problem je nezaposlenost i on je utoliko veći jer uskoro postajemo roditelji a živimo u višečlanoj porodici. Nadam se da će po tom pitanju biti nekih pomaka“, kazala je Elena za opštinsku info službu.

Simić Milan od 1999. godine kao raseljeno lice iz Štimlja živi u Gračanici. Kuća u kojoj živi sa suprugom i dvoje dece otkupio je prošle godine manastir Gračanica ali su uslovi za život u njoj svakim danom sve lošiji jer je stara i oronula.

„To je bila krajnja nužda da prihvatim život u toj kući jer nisam imao gde. Imam dva studenta.Kćerka završava Medicinski fakultet sa prosečnom ocenom preko 9, a sin je apsolvent hemije. Za ovih 17 godina nikada ništa nisam dobio. Gradonačelnik je obećao da će poslati komisiju da bi izvršila procenu stanja kuće pa će u skladu sa tim preduzeti dalje korake“, rekao je Simić.

Porodica Mitić iz Livađa čeka četvrtu bebu. Majka Ana kaže da su nedavno sagradili porodičnu kuću ali im je potreban materijal da je dovrše.

„Deca su sedmi razred, šesti i predškolsko a na putu je i četvrto dete. Nadamo se da će gradonačelnik pomoći“, kazala je Ana Mitić.

Problem Slobodana Lazića je takođe posao i to je bio povod razgovora sa gradonačelnikom.

„ Gradonačelnik me je pažljivo saslušao. Moj problem je nezaposlenost a uz to plaćam alimentaciju za dete. ÄŒekamo neki konkurs i nadamo se da će mi gradonačelnik izaći u susret“, rekao je Slobodan.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kaže da je direktan razgovor sa građanima najbolji način da se upozna sa problematikom i da će se sa tom praksom nastaviti i ubuduće.

„Ovo je jedan od najboljih načina da evidentiramo probeme i pokušamo da ih rešimo svuda gde je moguće. Mi smo servis građana i rešavanje njihovih problema biće prioritet svih prioriteta u mom mandatu“, rekao je Popović.

Predsednik optine Gračanica Srđan Popović nastaviće i dalje da svake nedelje prima građane a svi koji žele i imaju potrebe mogu porijem kod predsednika da zakažu kod službenika pri kabinetu predsednika opštine.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva