:

:

TV Most

clock

Novembar 18, 2015   12:05

0

112

Građani da ne brinu,prema migrantima kao do sada

Premijer je, odgovarajući na pitanje novinara kakvi su zaključci sa jučerašnje sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, rekao da su sve naše agencije i državni organi dobili u skladu sa zakonom do maksimuma odrešene ruke kad je reč o prikupljanju informacija koje su od značaja za otkrivanje terorizma na teritoriji Srbije.

Prema njegovim rečima, naglasak jučerašnje sednice Biroa bila je da država vodi ozbiljnu i odgovornu politiku koja je neće sučeljavati sa drugima, ali i na razmeni podataka naših službi bezbednosti sa svojim partnerima u Evropi i svetu.

"Svi obaveštajni i kontraobaveštajni podaci o licima i objektima, ta vrsta rada mora dramatično da se pojača", rekao je Vučić.

Kad je reč o migrantima, Vučić je dodao da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi ih tretirala na najcivilizovaniji mogući način.

"To ćemo nastaviti da radimo i biće lakše ako ne bude zatvaranja granica. Ako se i to dogodi, imamo rešenje, ali nama bodljikava žica ne treba", rekao je Vučić.

On je dodao da je država razmatrala sve posledice ukidanja Šengena i da su napravljeni operativni planovi.

"Svaki državni organ dobio je zadatak i svi znaju šta treba činiti ukoliko dođe do zatvaranja granica. Ne verujem da će se to desiti, ali ako i to bude, prvi put imamo sve operativne planove", rekao je Vučić.

On je građanima poručio da ne moraju da brinu, da država zna šta radi i da smatra da bodljikava žica nije ozbiljan odgovor.

"To nije nikakav odgovor. Bodljikava žica je sramota za svakoga", poručio je Vučić.

Premijer je rekao da će država pripremiti više smeštajnih kapaciteta zbog zimskog perioda i da to neće biti privatni, već državni objekti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva