:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 02, 2018   12:27

0

171

Građani češće prijavljuju slučajeve sive ekonomije

Predstavljajući izveštaj o realizaciji nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i rezultata istraživanja NALED-a o sivoj ekonomiji pod nazivom "Prvo poluvreme Godine borbe protiv sive ekonomije", ministar Zoran Đorđević je ocenio da su postignuti značajni rezultati u suzbijanju rada "na crno" i to zahvaljujući vanrednim inspekcijskih nadzorima, a koji je usledio po prijavama građana putem besplatne telefonske linije koja je uspostavljena u Inspektoratu za rad i koja je otvorena 24 časa.

"Tokom nagradne igre uočena je veća spremnost građana da ukažu na slučajeve poslovanja mimo propisa. Podaci Poreskog alarma pokazuju da su građani od januara do aprila 2018. podneli 13 odsto više prijava nego u istom periodu prethodne godine i čak 55 procenata prijava više u odnosu na 2016. godinu", rekao je Đorđević.

Inače, o sivoj ekonomiji i nagradnoj igri u prvih pet meseci zabeležene su 3.172 medijske objave, dodao je ministar. 

Đorđević je sa ministrima Branislavom Nedimovićem i Brankom Ružićem uručio plakete zahvalnosti privredi koja podržava Godinu borbe protiv sive ekonomije i nagradnu igru kompanijama: "Masterkard", "Telekom Srbija", "Pošta Srbije", BAT, "Gomeks", "Gorenje", DIS, "Dunav osiguranje", JTI, "Koka-Kola HBC", "Moj Kiosk", "Tehnomanija", "Filip Moris", "Forma ideale" i Ušće šoping centar. 

Predstavnici devet pobedničkih lokalnih samouprava dobili su priznanja za najaktivniji doprinos suzbijanju sive ekonomije i čekove na 23.000 evra za ulaganje u projekte po izboru njihovih građana.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva