:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2015   12:05

0

195

Grad ne dozvoljava šatore ispred parlamenta

Iz Gradske uprave, međutim, poručuju da im to neće biti dozvoljeno.

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Podgorica Marko Rakočević rekao je da Demokratskom frontu neće biti dozvoljeno da postavi šatore ispred Skupštine Crne Gore. On smatra da je to potpuno neutemeljen zahtev, koji nema uporište u pravnom sistemu.

Rakočević je za podgorički Dan kazao da Front, ukoliko želi, od MUP-a može da dobije odobrenje za organizovanje javnog okupljanja, ali da ni u kom slučaju to ne znači da može da računa na postavljanje šatora.

„Potrebno je pojasniti da naše zakonodavstvo ne poznaje kampovanje na javnim površinama. Ako to bude opet urađeno, ti šatori će biti uklonjeni, kao što je to rađeno i ranije. Moraju se obezbediti komunalni red i bezbednost, u skladu sa zakonom. Svako drugačije postupanje biće sankcionisano, jer je to naša obaveza“, rekao je Rakočević, prenela je RTCG.

On je kazao da tvrdnje organizatora protesta da MUP dozvoljava ta okupljanja ne mogu da budu osnov za postavljanje šatora na javnoj površini, konkretno na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta. Kako je istakao, svako odobrenje MUP-a ima vremenski raspored od kada do kada ta okupljanja mogu trajati.

„U ovom slučaju, to odobrenje je jasno definisano i ne odnosi se na bilo kakvo kampovanje, te je stoga jedina opcija da se postupi u skladu sa zakonom. Kao što je i ranije isticano u javnosti, postoji mogućnost organizacije kampovanja isključivo sportskog karaktera, a to se definitivno ne odnosi na politička okupljanja“, saopštio je Rakočević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva