:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2015   12:05

0

133

Grad Beograd raspisao konkurs za dodelu stipendija


- S obzirom na to da smo u protekloj godini konsolidovali budžet grada, našla se mogućnost da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako je Grad Beograd raspisao i konkurs za 150 najboljih studenata Univerziteta u Beogradu koji će četiri meseca dobijati po 22.000 dinara. Konkurs podržava mlade ljude koji imaju najbolje rezultate tokom studiranja, a oni koji stvarno zaslužuju i prođu određene kriterijume Skupštine grada ostvariće svoje pravo na stipendiju – precizirala je ona.
Andrea Radulović je podsetila da je 12. januara na predlog gradonačelnika Siniše Malog, Gradsko veće usvojilo predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda, čime će biti povećan iznos jednokratne pomoći za nezaposlene porodilje za 15.000 dinara.
- Ta Odluka će se naći pred gradskim odbornicima na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 21. januar. Ta odluka će stupiti na snagu osam dana nakon objavljivanja u Službenom listu grada Beograda. Naknada je iznosila 20.000 dinara, a sada je povećana za 15.000 dinara. Ovo je pokazatelj da smo nakon konsolidacije budžeta stvorili mogućnost da pružimo podršku i drugim kategorijama stanovništva kojima možemo pomoći – navela je ona.

Izvor: beograd.rs

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva