:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2018   23:00

0

289

Grad Beograd podržava dalji razvoj dualnog obrazovanja



Gak je prilikom uručivanja nagrade na svečanosti povodom 94. godišnjice postojanja škole rekao da je Vazduhoplovna akademija škola kojom se Beograd ponosi, budući da je jedina ove vrste u regionu i da ostvaruje zapažene rezultate, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.




„Grad Beograd je prepoznao njihov kvalitet i daćemo sve od sebe da se njihovi uspesi nastave u još boljim uslovima. Potrebna nam je snažnija veza privrede i sistema obrazovanja koje mora postati funkcionalno ako želimo da stvaramo odmah i lako zapošljive mlade ljude sa veštinama da upravljaju svojim znanjem – rekao je Gak.



On je istakao da trećina beogradskih učenika koji su u ovom momentu uključeni u dualni sistem nastave dolazi iz Vazduhoplovne akademije, njih 198 od ukupno 594 u 11 škola.



„Podržaćemo dalji razvoj ovog modela pre svega stvaranjem što boljih uslova za rad sa decom i za učenje. Do kraja godine očekujem da započnu radovi na rekonstrukciji ove škole vredni oko 23 miliona dinara – najavio je Gak.



Za zamenu fasadne stolarije, unutrašnju adaptaciju, sanaciju fasade i krova na jednom objektu škole Sekretarijat je, kako je rekao, izdvojio 16,6 milona i još šest miliona za rekonstrukciju objekta za praktičnu nastavu.



Vazduhoplovna akademija postoji 94 godine i ima 825 učenika. Prošle godine potpisan je Sporazum o dualnom obazovanju sa Vojskom Srbije, a škola je dobila najvišu ocenu spoljašnjeg vrednovanja kvaliteta rada, navodi se u saopštenju.



Akademija je centar za obuku osoblja za prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i stvari, organizuje obuke neletačkog osoblja, centar je za obuku pilota, ovlašćeni centar Evropske agencije za bezbednost civilnog vazduhoplovstva i u sistemu je dualnog obrazovanja.



Osim Gaka, dobitnici priznanja ove škole su pukovnik Boško Zorić u ime Generalštaba Vojske Srbije, Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Zoran Ilić, pomoćnik ministarke za vazdušni saobraćaj i transport opasne robe, prof. Dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. dr Gabijela Grujić, pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva