:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2015   12:05

0

211

Gračanici nedostaju zelene površine

Da bi mesto bolje izgledalo, neophodno je da građani sarađuju i čuvaju životnu sredinu, poručuju iz Opštine Gračanica.Zelene površine se, kako kaže, održavaju u skladu sa mogućnostima.

„Prvo treba rešiti komunalne probleme na teritoriji opštine, dok će radovi na održavanju zelenih površina biti nastavljeni. U skladu sa mogućnostima, formiraćemo nove zelene površine, tamo gde ima prostora uraditi drvorede, jer to utiče na izgled okoline, ali i na kvalitet života. Prošle godine smo ispred opštine zasadili platane, potrudićemo se da ove neka nova ulica dobije drvored“, kazao je Jovanović.

Jovanović dodaje da i kod građana treba da se promeni svest o očuvanju životne sredine.

„Mislim da su i sami meštani svesni koliko je važno imati čistu i zdravu okolinu. Jako je bitno da i oni budu uključeni u proces, da ne zagađuju okolinu i da se trude da očuvaju životnu sredinu jer je, pre svega, ona bitna za naše zdravlje“, dodao je Jovanović.

Prema navodima Jovanovića, jedan od glavnih izvora zagađenja u Opštini Gračanica je jalovina rudnika Kišnica koja zagađuje i vazduh i vodu. Lokalna samouprava će ovaj problem brzo početi da rešava.

Izvor: TV KiM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva